20. juni 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

For at højne sikkerheden omkring kampene mellem Brøndby IF og F.C. København, har Divisionsforeningen blandt andet besluttet, at det fremover kræver ID for Brøndbys fans til udebanekampe og at der ikke bliver FCK-tilskuere på udebaneafsnittet til næste derby.

Divisionsforeningens beslutning betyder, at Brøndby IF sikre personidentifikation ved alle kampe på udebane i 3F Superliga og Pokalen. Det vil sige navn registreret på billetten i forbindelse med billetkøb – og individuel ID-kontrol, som skal korrespondere med navnet på billetten, inden man kan visiteres og få adgang til
udebaneafsnittet. Divisionsforeningen oplyser, at kravet opretholdes så længe, det vurderes hensigtsmæssigt.

Derudover har Divisionsforeningen besluttet at påsætte en sikkerhedsobservatør til Brøndbys udekampe – foreløbig frem mod vinterpausen. Om det fortsat vil være muligt for Brøndby at have tilskuere med til udekampe vil afhænge af, om tiltagene eksekveres effektivt og får de ønskede virkninger.

-Det bliver lidt mere tidskrævende at være Brøndbyfan til kommende udebanekampe, men til gengæld håber vi, at de nye tiltag er med til at sikre, at vi altid kan tilbyde en tilstrækkelig sikkerhed i forbindelse med alle kampe i 3F Superliga – også for alle tilskuere i udebaneafsnittet, udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Ingen F.C. København-tilskuere i udebaneafsnittet tidl næste derby på Brøndby Stadion

Divisionsforeningen har desuden, som en sikkerhedsmæssig foranstaltning, besluttet, at der ikke vil være adgang for tilskuere i udebaneafsnittet ved det kommende derby søndag den 16. oktober. Ved den kamp vil udebaneafsnittet på Brøndby Stadion stå tomt.

Der er tale om en sikkerhedsmæssig foranstaltning, som en konsekvens af de samlede episoder i og omkring fodboldkampe i indeværende sæson. Episoder, der blandt andet førte til myndighedernes nedsættelse af en ekspertgruppe med deltagelse af repræsentanter fra de to derby-klubber. Gruppen skal komme med anbefalinger til fremadrettede løsninger, der kan medvirke til at forbedre sikkerheden på stadion.

-Vi er kede af nødvendigheden af dette tiltag til den kommende derby-kamp. Det er hverken rimeligt eller retfærdigt overfor alle de tilskuere, som bare vil ind og se en god fodboldkamp på udebane. Men vi skal kunne garantere en tilstrækkelig sikkerhed for alle tilskuere til vores kampe – også alle tilskuere i udebaneafsnittet. Med de begivenheder, der har været i og omkring kampe i efteråret, er det vores vurdering, at vi desværre ikke kan bringe de to tilskuergrupper sammen til den kommende kamp på Brøndby Stadion og samtidigt garantere en tilstrækkelig sikkerhed. Det er en beklagelig beslutning, men en beslutning, vi har pligt til at tage. Vi er – bl.a. på foranledning af Justitsministeren – aktuelt i gang med en proces sammen med blandt andet politiet og de to derby-klubber om fremadrettede løsninger, som kan forbedre sikkerheden og dermed kampoplevelsen for alle, lyder det fra Claus Thomsen.

365sport.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.