29. februar 2024

Et bud på, hvordan by og havn kan bindes bedre sammen ved lystbådeområdet. Skitse: Team Tredje Natur.

Halsnæs Kommune præsenterer på et møde i den kommende uge udvklingensplanen for Hundested.

Kommunen har i det seneste års tid arbejdet intensivt med at sætte ord på, hvordan Hundested kan styrkes som havneby, turistdestination, handelscentrum og oplevelsesunivers.

Arbejdet er nu mundet ud i en udviklingsplan, som skal sætte rammerne for det videre arbejde med at binde by og havn bedre sammen.

Blandt planens anbefalinger er at skabe nye byrum, som bygger videre på Hundesteds identitet mellem by og vand. Byrummene skal desuden kunne fungere til alle sæsoner og tilbyde noget til alle generationer.

I forhold til Hundesteds handelsliv anbefales det blandt andet at tænke i at koncentrere detailhandlen, så den understøtter forbindelsen mellem station, by og havn. Samtidig bør der stilles krav til arkitektur og facader i de fremtidige bygninger med blandt andet detailhandel. Og så skal trafikstrømme og parkering placeres, så der skabes mere hensigtsmæssige forbindelseslinjer mellem by og havn til gavn for både besøgende og handelsliv.

Undervejs har der været en stor inddragelse af Hundesteds borgere og erhvervsliv. Hen over sommeren har Halsnæs Kommune desuden prøvet flere initiativer af som f.eks. flere træer i området ved Nørregade for at blive klogere på, hvordan idéerne ville fungere i virkeligheden.

Planen bliver præsenteret på et møde onsdag den 24. august kl. 16.00 i Medborgerhuset Hundested. Her vil borgmester Steffen Jensen velkommen, inden arkitekt Ole Schrøder fra Team Tredje Natur fortæller om indholdet i udviklingsplanen. Der er desuden mulighed for at stille spørgsmål til udviklingsplanen. Alle interesserede er velkomne, oplyser kommunen.

Man kan se udviklingsplanen på Halsnæs Kommunes hjemmeside (.pdf-fil).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.