5. marts 2024
father and son staring at each other

Arkivfoto:y Arina Krasnikova / <a href="https://www.pexels.com/photo/father-and-son-staring-at-each-other-6338808/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Halsnæs Kommune har et nyt tilbud til fædre til børn mellem 0 og 3 år.

Fars Legestue holder til i Familiehuset i Frederiksværk onsdage i lige uger mellem kl. 10-12, første gang onsdag den 9. marts.

I legestuen kan man som far være aktiv med sit barn og møde andre fædre, der måske også er på barsel eller blot har valgt at tage en fridag sammen med junior.

En sundhedsplejerske fra Halsnæs Kommune sørger for god stemning, kaffe på kanden og kan svare på spørgsmål, man måtte have om ens barn eller livet som familie.

Gode rammer for fædre og børn

Fars Legestue i Halsnæs Kommune er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet og er støttet af Nordea-fonden.

-Vi er utrolig glade for, at Halsnæs Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn ved at åbne en Fars Legestue. Vores arbejde med fædre viser, at mange ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid, hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor, siger Mie Møller Nielsen, sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed.

I Halsnæs Kommune glæder Søren Warrer Kjellerup, leder af Center for Børn, Unge og Familier, sig også til at byde fædre fra lokalområdet velkommen.

-Mange fædre lægger vægt på at være nærværende, at have kontakt og være engagerede i deres barns liv. De ønsker at lære barnet at kende og have en vigtig rolle som forælder. I kommunens sundhedspleje arbejder vi i forvejen med at sætte fokus på det at være far. Så det, at der nu åbner en Fars Legestue i Halsnæs, giver nogle nye muligheder, der ligger rigtig godt i tråd med vores arbejde. Vi glæder os til at se fædrene og deres børn i legestuen, og vi håber, at legestuen med tiden vil voksne, så mange fædre får gavn af den, siger Søren Warrer Kjellerup.

Man skal ikke tilmelde sig, men blot møde op i Familiehuset i Vognmandsgade 12.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.