Flere københavnere lever i fattigdom

København: Den Københavnske Fattigdomsundersøgelse II, som blev offentliggjort i denne uge, viser, at der er blevet 4809 flere fattige på tre år. Især børnefamilier, kontanthjælpsmodtagere og indvandrere og efterkommere lever i frygt for ekstraregninger, rudekuverter og angsten for ikke at have råd til aftensmad til deres børn.

Over 70.000 københavnere har ikke råd til at lade deres børn gå til fodbold eller at købe nye vinterstøvle, når de gamle er slidte. Det viser Den Københavnske Fattigdomsundersøgelse II, som Socialforvaltningen netop har offentliggjort.

På bare tre år er antallet af fattige københavnere steget med knap 5000 borgere, hvilket betyder, at hver sjette københavner er fattig.

– Der er borgere, der ikke inviterer gæster hjem, fordi de skammer sig over deres slidte møbler, der er borgere, der aldrig har holdt en børnefødselsdag for deres barn, og vi ved, at der er borgere, der dropper fodboldtræningen, fordi kontingentet er for højt. Når vi ved, at fattigdom er en direkte årsag til social udstødelse, som fører til kriminalitet, misbrug og ghettodannelse, skal vi bekæmpe den stigende fattigdom, som undersøgelsen dokumenterer, er udbredt i København, siger socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Fattigdom fører til kriminalitet
Undersøgelsen viser, at 17,7 procent af københavnerne nu lever i fattigdom. Især kontanthjælpsmodtagere, indvandrere og efterkommere og børnefamilier er hårdt ramt af fattigdom. For børnefamilier betyder et liv i fattigdom, at der ikke er råd til frisk frugt hver dag og nye fodboldstøvler, når de gamle klemmer. For kontanthjælpsmodtageren betyder det, at budgettet bliver væltet af en regning for en punkteret cykel. Derudover fører fattigdom til kriminalitet, social isolation og dårligt helbred.

Den Københavnske Fattigdomsundersøgelse II er lavet af Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Den bygger på skattepligtige københavnere over 18 år og som ikke er under uddannelse. Den første fattigdomsundersøgelse kom i 2008. Den Københavnske Fattigdomsundersøgelse I og II adskiller sig fra andre undersøgelser ved at fastsætte en fattigdomsgrænse på 10.000 kr. efter skat for en person over 25 år, der bor alene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.