21. juni 2024
woman in gloves planting seedling

Arkivfoto: Greta Hoffman

Fra i dag og frem til 4. maj kan man hente gratis kompost på Vestforbrændings genbrugsstationer.

-Foråret er her endelig, og derfor uddeler vi igen gratis kompostmuld, så haveejere og planteentusiaster kan få jord under neglene,” siger områdechef for Genbrug og Genanvendelse Yvonne Amskov fra Vestforbrænding og fortæller, at der sidste år blev hentet rekordmeget kompost fra genbrugsstationerne – nemlig 8.876 tons, svarende til vægten af cirka 80 blåhvaler.

Den gratis kompost er lavet af haveaffald, som både borgere og kommuner tidligere har afleveret på genbrugsstationerne. Og det giver rigtig god mening, at få det ud at leve i borgernes haver igen:

-Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen” siger Yvonne Amskov og fortsætter:

-På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.

Husk skovl og beholder

Hvis man vil hente kompost på en af Vestforbrændings genbrugsstationer skal man huske at medbringe en skovl og beholder. Man må godt hente kompost flere gange i løbet af perioden.

Da komposten er meget næringsrig anbefales det, at den blandes med jord eller sand, så man ikke risikerer at ødelægge planten ved at svide dens rødder.

Du kan finde Vestforbrændings genbrugsstationer her: Kort over genbrugsstationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.