21. juni 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

En 20-årig mand er blevet idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby.

En 20-årig mand er blevet idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby.

Kørte mindst 147 km/t – 15-årig død efter ulykke

Den 20-årige var tiltalt for op til dødsulykken den 24. juli sidste år, at have kørt mindst 147 km/t på Amagermotorvejen ved Hvidovre. Her havde han, på særlig hensynsløs måde, overhalet inden om en anden bilist med stor hastighed. Umiddelbart efter overhaling højre om, mistede han herredømmet over sin bil. Det gjorde at bilen ramte autoværnet, skred ud over samtlige af motorvejens tre baner, røg ud i nødsporet, ramte tre træer og blev kastet tilbage på motorvejen.

Den voldsomme ulykke fik fatale konsekvenser inde i bilen, hvor den 20-årige havde fire passagerer med. En 15-årig dreng der var i bilen, blev så voldsom kvæstet, at han to døgn senere afgik ved døden på hospitalet. Også de tre andre passagerer kom voldsomt til skade, med længerevarende indlæggelse og brug af kørestol til følge. Siden har to af dem måtte droppe ud af deres uddannelser på grund af senfølger af ulykken.

Kørte hvor kun fodgængere må færdes

Ud over sagen om den voldsomme ulykke, var den 20-årige også tiltalt for at have kørt særligt hensynsløst, da han i februar sidste år kørte på et fortov i Brøndby og efterfølgende kørte igennem en gangtunnel ved Brøndby Strand Station, som alene er beregnet for fodgængere.

-Konsekvenserne ved at køre så uforsvarligt og så hensynsløst, har været helt tydeligt at mærke i retssalen. Jeg håber at sagen er en understregning af, hvor galt det kan gå, hvis man kører hurtigt og hensynsløst, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Den 20-årige blev idømt halvandet års fængsel i sagen. Samtidig blev han fradømt i førerretten i 5 år og han modtog en advarsel om udvisning.

Det vides ikke hvordan den 20-årig forholder sig til dommen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.