21. juni 2024

Ringsted Rådhus Foto: Bethoven9 (CC BY-SA 4.0)

Henrik Hvidesten (V) trækker sig fra borgmesterposten i Ringsted.

Det meddelte han selv på Facebook søndag aften.

Henrik Hvidesten har i de seneste dage været i vælten efter asløringer i Ekstrabladet.dk af, at han bl.a. skal have optrådt upassende overfor en yngre kollega tidligere på måneden i forbindelse med et kommunaløkonomisk forum i Aalborg. Her skal kvinden, der er anonym, bl.a. være blevet taget på låret.

DR har søndag aften kan DR så fortælle, at også et byrådsmedlem fra Køge, Mette Jorsø (RV) skal være blevet udsat for lignende adfærd fra Henrik Hvidsten. Hun forklarer fortæller til DR, at han lægger “sin højre hånd på mit lår og sin venstre på min balde.”

På Facebook skriver Henrik Hvidesten bl.a.:

“Det er ingen hemmelighed, at der de seneste dage har været blæst om min person. Det har været hårdt for min familie og mig, svært for mit politiske bagland og gode samarbejdspartnere samt givet dårlig omtale af Ringsted Kommune.”

“Selvom de sidste dage også har budt på megen opbakning og opmuntrende henvendelser, må jeg konstatere, at jeg ikke længere kan bede mit politiske flertal om fortsat at bakke mig op som borgmester. Derfor vil jeg trække mig som borgmester i Ringsted Kommune”.

Henrik Hvidesten, der har været borgmester i godt 10 år, skriver at han fortsætter som byrådsmedlem, men vil bruge de kommende dage med sine nærmeste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.