21. juni 2024

Der var alt for mange som ville ind, Foto: Presse-fotos.dk

Det er normalt enhver arrangørs drøm, at et arrangement er populært og trækker mange gæster til, men fredag blev publikumspresset så voldsomt  for Køge Festuge, at arrangøren i samarbejde med politiet valgte at lukke festugen og sende gæsterne hjem.

Der opstod fredag aften et massivt pres på indgangene til Køge Festuge, da flere tusinde mennesker forsøgte at komme ind i Lovparken, der allerede var fyldt. Arrangørerne valgte derfor at lukke indgangen.

-De mange mennesker medførte en presset situation, hvor det var svært for de personer, der var inde på pladsen, at komme ud, og mange kunne ikke komme væk fra stedet. Vi forsøgte efter bedste evne at få ro på situationen, og arrangørerne valgte at åbne nødudgangene fra pladsen for at give folk mulighed for at komme væk, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved 20.30-tiden valgte arrangørerne i samråd med politiet at slukke for musikken og lukke festen resten af aftenen. Der var på det tidspunkt cirka 11.000 personer inde på pladsen og yderligere omkring 2.000 personer, der forsøgte at komme ind i parken.

-Det var en fornuftig og nødvendig beslutning. Vi kommer lørdag til at mødes med arrangørerne for at drøfte, hvordan vi kan undgå en lignende situation lørdag aften, siger Søren Danielsen.

Rygter om tilskadekomne

Der har i løbet af aftenen floreret rygter . bl.a. på sociale medierom, om alvorlig tilskadekomst blandt publikum som følge af det store pres på pladsen.

Midt- og Vestsjællands Politi er bekendt medrygterne:

-Vi har været i kontakt med sygehuset og vi har på nuværende tidspunkt slet ikke nogle oplysninger om, at der er personer, der kommet til skade, siger Søren Danielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.