27. april 2024

Mandag ankom den første sending med ca. 1.250 visirer direkte fra en fabrik på fyn til Region Hovedstadens lager.

Det er virksomheden Candor, som sammen med Region Hovedstaden, på blot en uge har stablet en produktion på benene, så virksomheden nu kan levere 3.000-4.000 visirer om dagen. Produktionen kan skaleres op, så virksomheden kan levere til hele landet, hvis det bliver nødvendigt.

Der er hårdt brug for ansigtsbeskyttelse til medarbejderne på hovedstadens hospitaler i de her dage. Ansigtsbeskyttelse hjælper mod smittespredning; både blandt de syge mennesker på hospitalerne, som er særligt udsatte, hvis de bliver smittet mod coronavirus og blandt det sundhedspersonale, som vi får hårdt brug for i den kommende tid.

Regionens lagre svinder langsomt ind. Derfor har regionens indkøbsafdeling taget kontakt til virksomheden Candor, som på rekordtid har stablet en produktion på benene.

– Det er et super godt eksempel på, at vi tager et fælles ansvar på tværs af hospitaler og det private erhvervsliv og rykker hurtigt, når vi skal, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Centerdirektør på Hovedortecentret på Rigshospitalet Martin Magelund er imponeret over hastigheden:

– Der gik ikke mere end et par dage, fra vi havde den første dialog, til der lå en pakke med testeksemplarer på mit kontor. Personalet havde et par justeringer, og her under en uge efter er vi i gang.

Martin Magelund understreger, at udfordringen med værnemidler ikke er løst med et snuptag.

– Behovet er stort, og visirene fra Candor hjælper meget, men løser selvfølgelig ikke hele udfordringen. Derfor skal medarbejderne på hospitalerne stadig bruge visirer og andre værnemidler med omtanke.

Regionerne arbejder på flere fronter for at sikre værnemidler til hospitalerne
Region Hovedstaden har indtil videre bestilt 100.000 visirer, og 3.000-4.000 om dagen leveres direkte fra fabrikken til regions lager. Manglen på visirer er en udfordring på landsplan, og Candor er klar til at skalere produktionen op, så alle hospitaler i landet kan bestille visirer, hvis de får behov for det.

– Vi har godt samarbejde mellem regionerne og med de statslige myndigheder, og opgaven med at sikre værnemidler er en fælles opgave,” siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Jens Gordon Clausen. “Vi arbejder i døgndrift på at sikre værnemidler til alle, og produktionen af visirer er blot ét af mange gode initiativer, der er i gang. Vi har fx også fået masker fra dyrlæger og tandlæger – og vi er i dialog med flere andre om virksomheder om at starte produktion op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.