Statsministeren om bombesprægningerne i København: Det må ikke blive hverdag

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Statsministeriet.


– Vi ser det som et angreb på vore myndigheder, og dermed på det danske samfund og vores tryghed. Derfor er det selvfølgelig fuldstændigt og aldeles uacceptabelt, sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag eftermiddag om bombesprængningerne i København tirsdag aften og natten til lørdag ved henholdsvis Skattestyrelsen på Østerbro og en lokalpolitistation på Nørrebro.

– Vi har valgt at tage denne situation meget alvorligt, selfølgelig også fordi der kan ske mere, og vi kan ikke være sikker på, at vi kan være lige så heldige, hvis det skulle ske igen, sagde statsministeren med henvisning til, at ingen mennesker er blevet dræbt eller kommet alvorligt til skade ved de to bombesprængninger i København i den forløbne uge.

Skærpelse af straffen og flere overvågningsmuligheder til politiet
Statsministern talte på pressemødet om skærpelse af straffen for bomber mod offentlige myndigheder, og for om politiet skulle have flere muligheder i fremtiden, herunder om adgang til bedre videoovervågning og hvorvidt den automatiske nummerpladegenkendelse kan bruges endnu mere effektivt end i dag.

Og så sagde Mette Frederiksen:

– Vi kommer heller ikke uden om, at se på, om vi kan beskytte grænsen til Sverige på en bedre måde, end tilfældet er nu.

– Det her må ikke blive hverdag i Danmark. Vi må ikke vende os til eksplosioner. Og det må ikke blive sådan, at vi vender siden i avisen, når der er en ny eksplosion. Vi vil ikke have eksplosioner i Danmark, og vi vil ikke se det i vores hovedstad. Jeg kan godt frygte, med det kriminalitetsbillede vi ser i de her år, at vores grænser begynder at flytte sig og vi begynder at vende os til om det er skyderier eller det er spræninginger i det offentlige rum, og det vil vi ikke, det er ikke det Danmark vi vil have. Og derfor vil vi sætte hårdere ind, og det vil vi selvfølgelig diskutere med folketinget om hvordan vi gør på den bedste måde, sagde statsministeren og roste derefter politiet for arbejdet og indrømmede, at politiet har været hårdt presset med opgaver.

Justitsministeren klar til at give politiet flere redskaber
Justitsminister Nick Hækkerup uddybede på pressemødet nogle af de ting som, statsministeren allerede havde sagt, bl.a. omkring bedre adgang for politiet til overvågning, der er et helt centralt værktøj i politiets opklaringsarbejde.

Justitsminsteren gjorde det også klart, at han er parat til at give politiet de redskaber, som der er brug for fx når det gælder om, at komme efter de kriminelle på internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.