26. april 2024

Aldrig før har København – eller nogen anden dansk by for den sags skyld – fået besøg af så mange krydstogtgæster på én gang, som når hovedstaden sætter ny og meget markant rekord i krydstogtgæster i dag lørdag. Her vil 30.000 besøgende – 24.000 krydstogtpassagerer og over 6.000 besætningsmedlemmer – skabe stor travlhed i havnen. Og ekstra omsætning i byen.

Det er næsten det dobbelte af, hvor mange krydstogtgæster der er på en almindelig lørdag i sommersæsonen. Så der er lagt op til ekstra travlhed for Copenhagen Malmö Port i dag, når de mange gæster enten skal i land eller ombord.

-Det bliver en usædvanlig travl dag i havnen med syv skibe på samme dag, hvoraf det største ’Regal Princess’ alene har 4.400 gæster og 1.350 besætningsmedlemmer ombord. Med i alt 30.000 gæster på kajanlæggene på henholdsvis Langelinie og det nyere anlæg Oceankaj i Nordhavnen bliver der rigtig stor aktivitet. Alene håndteringen af de 24.000 kufferter er i sig selv en logistisk opgave, siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.

Giver omsætning i byen
Seks af de syv skibe, der er i byen lørdag, starter deres tur rundt i Østersøen her, så alle passagererne flyver til København for at gå ombord.

København er den destination i hele Østersø-regionen, hvor flest skibe starter og slutter deres krydstogt. Det betyder, at gæsterne ombord både flyver til København for at starte krydstogtet og flyver herfra igen, når turen er slut. Det giver ekstra overnatninger på byens hoteller, mere tid for gæsterne til at bruge penge som turister i byen og ekstra passagerer i Københavns Lufthavn.

– Sidste år brugte krydstogtgæsterne over 700 mio. kr. i København som turister, samtidig brugte krydstogtrederierne rigtig mange penge i havnen, så byen i alt fik en omsætning i krydstogtbranchen på ca. 1,2 mia. kr. alene i 2015. Ud over omsætningen betød de mange krydstogtgæster i København samtidig, at der sidste år blev skabt job til over 1.500 borgere. Den positive effekt vil blive endnu større i år, da vi forventer at få 60.000 flere gæster end sidste år, siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Ifølge tal fra Cruise Copenhagen Network, der samler branchens aktører, er de fem største nationaliteter blandt krydstogtgæster i København, baseret på sidste års opgørelse, Tyskland, USA, Storbritannien, Canada og Italien.

Talkshow om København ombord
Èt af skibene, der lægger til lørdag, er fra det amerikanske rederi Princess Cruise. Rederiet har indgået et samarbejde med Cruise Copenhagen Network om, at repræsentanter fra København går ombord på skibet i Stockholm for at sælge Danmarks hovedstad som destination til de tusindvis af passagerer undervejs på sejlturen hertil.

Lørdag er det en repræsentant fra Wonderful Copenhagen, der har været ombord på skibet siden aftenen før, som bl.a. har deltaget i et ’talkshow’ på skibets egen tv-kanal for at fortæller passagererne om, hvad man kan opleve i København.

Sidste år havde København besøg af ca. 680.000 krydstogtgæster. I år forventes antallet af sejlende turister i København at løbe op i 740.000. Copenhagen Malmö Ports foreløbige tal for næste år tyder på, at hovedstaden er på vej mod ny rekord i 2017, når 850.000 forventede gæster næste år går i land i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.