26. april 2024

Foto: Politiet.

Sådan ser politiets nye markeringsnummer ud. Foto: Politiet.
Sådan ser politiets nye markeringsnummer ud. Foto: Politiet.
I årevis er der mennesker, som har oplevet, at de har haft svært ved at identificere den enkelte betjent, som de ville klage over. Men fra i dag er det blevet lidt nemmere. Hver enkelt betjent udstyre nemlig med et markeringsnummer, som skal bæres synligt.

Markeringsnummeret, som det kaldes, består af et bogstav og fire cifre og skal gøre det nemmere og mere sikkert at identificere den enkelte betjent. Det bliver således nemmere at finde frem til den enkelte betjent, hvis klagen, udover oplysninger og tid og sted også indeholder markeringsnummeret.

Markeringsnummeret bæres uden på uniformen. I en overgangsordning sidder det fast med særlige velcro-stropper på begge uniformsskjortens eller uniformsjakkens skulderstropper, eller på forsiden af den skudsikre vest.

Markeringsnummer i stedet for navn
Betjente har indtil nu haft pligt til at identificere sig, hvis de bliver bedt om det. Men det er ikke lige nemt i alle situationer. Fremover vil betjenten altså bære sit nummer på uniformen og betjenten kan vælge at nøjes med at oplyse sit nummer i stedet for navnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.