Politiets fem gode råd til en sikker festival
Midt- og Vestsjællands Politi har udsendt en håndfuld gode råd, til dem der skal på Roskilde Festival.

1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner, kameraer, dyrt tøj og dyre tasker. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde.

2. Pas på hinandens ting, og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.

3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du selv eller en ven eller veninde alligevel har fået for meget at drikke, så sørg for, at du, han eller hun ikke er alene.

4. Undgå at køre med pirattaxis. Det kan være fristende, men du aner ikke, om chaufføren har kørekort eller har ureelle hensigter.

5. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie inden, du tager på festival om, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så de ved, at du har det godt.

Hvis uheldet er ude
Midt- og Vestsjællands Politi og også parat med gode råd, hvis uheldet er ude:

1. Hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre kriminalitet, bør du anmelde det via politi.dk eller personligt på den lokale politistation. Hvis der er tale om mindre sager, så er det en klar fordel at anmelde det via internettet på politi.dk/midtvestsjaelland.

2. Er du vidne til eller offer for alvorlig kriminalitet, som fx vold eller voldtægt, så tilkald politiet ved at ringe 114 eller 112, eller tag kontakt til en af festivalvagterne, som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.

3. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan gå ned. Send i stedet en SMS, eller skriv på Facebook eller Twitter: ”Jeg er ok”, så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

4. Hvis der opstår en kritisk situation, og/eller politiet har behov for at informere publikum, sker det via Twitter og politi.dk. Man kan følge Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.