26. april 2024

Hovedstadsområdet: Fra i dag bliver brød, bananer og andre friske overskudsvarer fra døgnNetto til måltider for socialt udsatte borgere – og ikke til madspild. døgnNetto indleder samarbejde med fødevareBanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte

Regionschef for døgnNetto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne fra døgnNettoerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.

– Jeg er utrolig glad for, at døgnNetto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen. Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød, som ofte er i overskud, fordi døgnNetto har så strenge kvalitetskrav.

Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato – dog ikke frostvarer.

For døgnNetto, som er en del af Dansk Supermarked, er det vigtigt, at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet, smag og fødevaresikkerhed, hverken når maden sælges eller gives væk. Partnerskabet med fødevareBanken er derfor helt naturligt, fordi fødevareBanken stiller så høje krav til egenkontrol og hygiejne og jævnligt bliver kontrolleret af fødevaremyndighederne. Samtidig sørger fødevareBanken for, at døgnNettos varer kommer ud til en meget bred vifte af organisationer og på den måde tilgodeser mange forskellige mennesker, som har brug for støtte eller hjælp.

Overskudsvarer gør en forskel
Karen Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken, hilser også de nye faste leverancer fra døgnNetto velkommen.

– Det er utrolig vigtigt, at store aktører som døgnNetto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt, fortæller Karen Inger Thorsen.

Det er i første omgang døgnNetto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to døgnNetto på Frederikssundsvej, som donerer overskudsvarer gennem fødevareBanken.

fødevareBanken er en non-profit forening, der modtager frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordeler det til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte børn, kriseramte kvinder og mænd, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.