27. april 2024

Hele landet: Det kan godt være at danskerne har stor gæld, men de har også store formuer.

Danskernes finansielle formue i form af kontanter, opsparing og værdipapirer udgjorde, fratrukket gæld, 347.000 kr. pr. dansker ved udgangen af 3. kvartal 2012. Danskernes finansielle nettoformue er blandt de højeste i Vesteuropa.

– Der er stor fokus på danskernes høje gæld. Men danskerne har også en stor finansiel formue i form af kontanter, opsparing og værdipapirer. Regner man den med, så er vi blandt de mest formuende indbyggere i Vesteuropa, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

– Danskernes finansielle nettoformue er steget støt de senere år. Formuen nåede bunden i starten af 2009 og er siden steget 68 pct. Det skyldes især en øget værdi af aktier og en øget pensionsformue. I dag udgør den finansielle nettoformue 347.000 kr. pr. dansker. Lægger man værdien af danskernes boligformue oven i, så kommer formuen op i omegnen af 830.000 kr. pr. dansker. Dertil har danskerne værdier i form af blandt andet ubebyggede grunde, andelslejligheder, biler og både, fortæller Ane Arnth Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.