27. april 2024

De næste 14 dage vil de københavnske forældre møde positive budskaber om den københavnske folkeskole på plakatsøjler over hele byen.

Næsten hver fjerde barn i København går på privatskole, og det skal der laves om på. For den københavnske folkeskole har masser at byde på og er langt bedre end sit rygte.

Sådan lyder det fra børne- og ungdomsborgmester Anne Vang, der brugte en mandag morgen på at hænge plakater op i byen i forbindelse med en ny kampagne, som skal få de københavnske forældre til at vælge byens folkeskoler.

– Forældrene står lige nu og skal træffe et vigtigt valg – nemlig hvilken skole, de skal sætte deres barn i. Vi vil gerne give dem det bedste grundlag at træffe den beslutning på, så det ikke bliver myter og forfejlede forestillinger om den københavnske folkeskole, der afgør det. Der er masser at være stolt af, og vi skal blive bedre til at fortælle alle de gode resultater, den københavnske folkeskole giver, siger Anne Vang.

Forfaldne skoler -eller?
En rundspørge foretaget blandt forældre til elever i den københavnske folkeskole viser, at den københavnske folkeskole er langt bedre end sit rygte. Forældrene er blevet spurgt, hvordan de tror, det står det til i den københavnske folkeskole, og mest opsigtsvækkende er det, at to ud af tre tror, at budgettet til renovering af skolerne er faldende.

Virkeligheden er imidlertid, at to ud af tre skoler i København er blevet renoveret de senere år. Overborgmester Frank Jensen siger:

– I København har folkeskolen højeste prioritet. Derfor har vi sat over 3,7 milliarder kroner af til at udvide, renovere og bygge helt nye skoler i København frem til 2014 samt 130 millioner kroner i næste års budget til flere timer i dansk, matematik og idræt, efteruddannelse af lærerne, specialpædagoger til alle skoler samt trådløst netværk og smartboards til samtlige undervisningslokaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.