26. april 2024

Slagelse: Politidirektør Jesper Vorstrup Rasmussen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi glæder sig over planer om udvidet alarmcentral i Slagelse.

En af anbefalingerne fra den analyse, der for nylig blev foretaget af politiets budgetter, var at nedbringe antallet af alarmcentraler fra de nuværende syv til to. For ganske nylig blev der taget en foreløbig beslutning om, at de to fremtidige alarmcentraler skal placeres i henholdsvis Århus og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Slagelse. Politiets øvrige alarmcentraler forventes samtidig nedlagt.

Der bliver i den nærmeste fremtid nedsat en projektarbejdsgruppe med inddragelse af de to politikredse. Arbejdsgruppen skal bl.a. fastlægge de lokalemæssige, tekniske og organisatoriske rammer for gennemførelsen af projektet. Herefter skal der træffes en endelig beslutning om placeringen af de to fremtidige alarmcentraler.

Velfungerende og professionel

– Selv om beslutningen om at placere den ene af landets to alarmcentraler hos os er foreløbig, så er det en nyhed, vi bestemt kan glæde os over. Vi har en yderst velfungerende og professionel alarmcentral med engagerede medarbejdere, som vi skal gøre en stor indsats for fortsat at bevare, siger politidirektør Jesper Vorstrup Rasmussen.

Allerede i løbet af dette efterår regner man med, at der vil blive gennemført pilotforsøg med periodevis lukning af nogle af alarmcentralerne. Ifølge den nuværende tidsplan forventes de to nye (udvidede) alarmcentraler at blive sat i drift i løbet af sommeren 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.