Politiet på sele- og mobiltelefonkontrol

Hele landet: Fra i dag og til og med fredag er politiet ude på gade og vejer for at kontrollere brugen af sikkerhedssele og håndholdt mobiltelefoner.

Kontrollen gennemføres blandt andet som opfølgning på kampagnen ”To håndværkere uden sele”, som politiet, Rådet for Sikker Trafik, De regionale Færdselssikkerhedsudvalg og kommunerne står bag. Kampagnen, der har kørt siden begyndelsen af marts, har omfattet tv-spots, plakater og flyers til håndværksvirksomheder, byggemarkeder mv. og avisannoncer, og følges nu op af en landsdækkende politikontrol.

Selebrug redder mange liv
Fokusgruppen er førere af varebiler, når det drejer sig om sikkerhedsselekontrollen.
Mens seleanvendelsen for førere af personbiler ved de seneste undersøgelser er målt til ca. 92 procent, er seleanvendelsen for førere af varebiler omkring 80 procent.

Politiet mener, at der derfor er et betydeligt potentiale for at få flere i selen – især førere af varebiler – hvilket vil spare mange dræbte og kvæstede. Undersøgelser viser nemlig, at hvis alle brugte sikkerhedssele, ville der årligt kunne spares ca. 70 dræbte i trafikken.

Tidligere undersøgelser viser også, at mere end halvdelen af de bilister, der netop havde fået en bøde for ikke at bruge sele forklarede, at det at blive stoppet af politiet og få en bøde var en oplevelse, som ville påvirke deres selebrug det næste stykke tid. Derfor mener politiet, at de fortsatte kontroller uden tvivl har en præventiv virkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.