26. april 2024

Sakskøbing: Prækvalifikation sender et stærkt signal om, at virksomheder på Lolland og Falster kan spille vigtige roller i Femernbælt-byggeriet.

Det rådgivende ingeniørfirma Skude og Jacobsen A/S, der netop har etableret sig med kontor i Sakskøbing, er kommet igennem et vigtigt nåleøje i forhold til at bidrage til det enorme byggeprojekt i forbindelse med etableringen af forbindelse over Femernbælt.

Sammen med tre andre virksomheder er Lolland-virksomheden udvalgt til at byde ind på rådgivning og undersøgelser af to jernbanestrækninger i forbindelse med Femern Bælt.

Skude og Jacobsen A/S er et af Erhvervsråd Lolland Falsters nyeste medlemmer, og herfra lyder det:
– Det glæder os meget, at en af vores medlemsvirksomheder er med i dette opløb, for selvfølgelig er der stærke kompetencer til stede lokalt. Det er også godt for området, for alt, hvad der skaber vækst for vores lokale virksomheder, skaber vækst for hele området, siger Tina Charlotte Koeffoed, direktør for erhvervsråd Lolland Falster.

Skude og Jacobsen er netop blevet prækvalificeret til at byde på geoteknisk, miljø og anlægsrådgivning til to danske jernbaneprojekter, dels udbygning af banestrækningen fra Ringsted til Storstrømsbroen, dels opgradering af banestrækningen fra Orehoved til Rødby til to spor og etablering af en ny station ved Rødby.
Lolland-virksomheden deltager i en projektgruppe, der ud over Skude & Jacobsen består af de rådgivende ingeniørfirmaer EKJ Rådgivende ingeniører A/S og Bossen & Hansen, samt Public arkitekter og det engelske Scott Wilson.

– Vi har svært ved at få armene ned, siger en meget glad adm. direktør for Skude og Jacobsen, civilingeniør Peter Islev og fortsætter:
– Det nærmer sig det enestående – det er lidt et spring i forhold til den type opgaver, vi beskæftiger os med til daglig.

Projektgruppen, som Skude og Jacobsen er med i, konkurrerer mod tre andre grupper. Blandt virksomhederne i disse er Niras A/S, Rambøll Danmark a/s, samt ATKINS Danmark og COWI A/s i joint venture.

– Vi er måske lidt outsideren i gruppen, og havde også indstillet os på et afslag, men vi synes egentlig, det er et meget naturligt valg, at vores gruppe er blandt dem, der kunne være interessant at få et tilbud fra, siger Peter Islev.

Julen og nytåret over vil mindst tre medarbejdere sammen med de tre andre virksomheder være optaget af at regne på tilbudet, som skal afleveres til Trafikstyrelsen først i det nye år. Svaret på tilbudet forventes nærmest umiddelbart derefter.

Skude & Jacobsen, der har hovedsæde i Vordingborg, yder rådgivning inden for byggeri, anlæg, geoteknik, miljø og energi og beskæftiger omkring 50 medarbejdere

– Hvis vi vinder tilbudet, vil være en stor opgave for os med et potentiale, der vil give et løft til både virksomhed og medarbejdere, forudser Peter Islev.

– Det vil give os en stor synlighed at være med i byggeriet, og helt konkret vil det betyde, at vi meget hurtigt skal finde mellem fem og otte nye medarbejdere med specifikke kompetencer indenfor geoteknik, miljø og anlæg. I vores målestok er det en pæn forøgelse, slutter administrerende direkter Peter Isle, Skude og Jacobsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.