19. april 2024

Foto: Presse-fotos.dk

En 23-årig mand i dag blevet frifundet for at have dræbt sin mor.
Video: Presse-fotos.dk

En 23-årig mand i dag blevet frifundet for at have dræbt sin mor.

Den unge mand har erkendt, at han den 25. oktober om morgenen, i familiens sommerhus i Tisvildeleje, stak sin mor med en kniv. Men han har hele tiden sagt, at det skete i nødværge.

Det var den 23-årige selv, der efterfølgende kontaktede politiet og fortalte, hvad der var sket.

Retten skulle tage stilling til, om der var tale om nødværge og han derfor kunne frifindes for drab.

Retten fandt, at det efter bevisførelsen måtte lægges til grund, at moderen efter to forudgående konfrontationer, hvor hun havde truet sønnen med en kniv, havde forladt sommerhuset men var vendt tilbage og havde overrasket sønnen og forskrækket ham ved at fare frem imod ham med råb og trusler.

Retten fandt, at det var uklart, om moderen også denne gang var bevæbnet med kniv, men sønnen måtte antages at have opfattet situationen på den måde, at dette var tilfældet, og at han derfor var i overhængende livsfare. Da obduktionen viste, at moderen var blevet tilføjet i alt seks stik- og snitlæsioner, og da de dræbende knivstik var tilføjet moderen i ryggen, fandt retten, at sønnen havde overskrevet grænserne for lovligt nødværge. Men retten mente, at sønnens angreb imidlertid var rimeligt begrundet i den ved moderens udfald mod ham fremkaldte skræk og ophidselse, og angrebet var derfor straffrit efter straffelovens § 13, stk. 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.