26. marts 2023
people dancing inside building

Arkivfoto: Maurício Mascaro / <a href="https://www.pexels.com/photo/people-dancing-inside-building-801863/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

En 17-årig ung kvinde er sigtet for at overtræde straffeloven, da hun natten til søndag ville på diskotek.

Det var personalet fra et diskotek i Nygade i Holbæk, som ved 1-tiden kontaktede politiet og fortalte, at man havde tilbageholdt en yngre kvinde, som man mistænkte for at have identificeret sig som en anden og ældre for at få adgang til diskoteket.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 17-årig ung kvinde fra Svinninge, som ved indgangen på sin mobiltelefon havde fremvist et foto med identitetsdokumenter tilhørende hendes lidt ældre veninde. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for at være en anden end den, man reelt er, og derefter blev hun bortvist fra diskoteket.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at både den 17-åriges værge og de sociale myndigheder vil blive underrettet om hendes forsøg på at snyde sig til adgang til diskoteket og straffesagen mod hende i den anledning.

Det at benytte en andens identitetsdokumenter betegnes i Straffeloven som “personelfalsk” og har en strafferamme på enten bøde eller fængsel indtil seks måneder. Også personen hvis identitetsdokumenter har været benyttet kan straffes efter straffeloven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.