22. september 2024
Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen vil have lavet den såkaldte velfærdsaftale om, så danskernes pensionsalder ikke stiger så meget.

Det fremgår af et interview med statsministeren i Berlingske.dk.

Velfærdsaftalen blev indgået af den daværende regering (Venstre og De Konservative) med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale og handlede om fremtidens velstand, velfærd og investeringer.

Et af områderne i aftalen var en justering af muligheden for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, således at efterløns- og pensionsalderen gradvist sættes op. Således er det forvetningen at pensionsalderen i 2050 er 72 år.

Men det vil den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen nu have lavet om. Hun mener ikke, at det helt skal unlades at sætte pensionsalderen op, men at stigningen gøres “lempelig og retfærdig”.

Næste år skal folketinget stemme om at hæve pensionsalderen til 70 år med virkning fra 2040.

Men det bliver sidste gang, at socialdemokratiet stemmer for at hæve pensionsalderen efter automatiken i Velfærdsaftalen, lyder det fra Mette Frederiksen.

“Den automatik, som pensionsalderen hæves med lige nu, tror vi ikke på længere. I vores øjne kan man ikke bare blive ved og ved med at sige, at folk skal arbejde et år længere – og derfor er vores klare melding, at aftalen skal genforhandles”, siger Mette Frederiksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.