Roskilde: Deltagerne ved årets Roskilde Festival vil ikke acceptere, at de ikke kan få deres egne drikkevarer med ind på pladsen.
De mange mennesker, der lige nu sidder blandt iglotelte og pavilloner på en mark i Roskilde, er trods et fantastisk vejr ikke helt tilfredse.
En stor del af deltagerne er vrede over, at man i år ikke må tage sin egen papvin, vodka og øl med på pladsen.
Det har fået en gruppe deltagere til at arrangere en demonstration, der skal vise folks utilfredshed.
22-årige Thomas Lindholm, der har været med til at arrangere eventen, er rigtig ærgerlig over, at man nu bliver tvunget til at købe sine drikkevarer i boderne.
Han mener ikke, at det er realistisk, at unge med et stramt budget vil bruge lige så lang tid på festivalpladsen, når de skal punge ud med 40 kroner for en fadøl.
– Jeg har en frygt for, at folk vil blive siddende længere tid i lejren frem for at bruge hele dagen inde på pladsen. Det betyder så, at der ikke kommer nogen til de små koncerter, som er noget af det, der gør Roskilde til noget særligt, siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.
Han startede med at oprette en Facebook-gruppe, der på kort tid har fået mere end 8.000 medlemmer.
Gruppen har samlet penge ind til flyers og plakater, som hænger rundt omkring på pladsen. Her opfordres alle til at møde op lige inden selve festivalpladsen åbner – med deres egne drikkevarer naturligvis – for at vise deres utilfredshed med det nye tiltag.
Og der er da heller ikke grænser for kreativiteten, når tørstige festivalgæster skal udtænke, hvordan de fortsat kan smugle drikkevarer med ind på festivalpladsen.
Nogle har medbragt stomiposer, andre vil forsøge sig med falske bryster eller en særligt konstrueret taske, der kan skjule et par liter øl under skjorten.
En kvindelig festivalgæst, der er rigtig sur over den nye regel, fortæller, hvordan man alternativt kan få de dyre dråber med ind.
– Vi har snakket om at grave en flaske ned inde på pladsen, inden de åbner, og vi var også gået i gang med at lave en falsk gravid mave af papmache. Men nu har vi fundet på noget endnu smartere, fortæller 27-årige Pernille Kofod, der dog ikke vil fortælle om deres nye fidus af frygt for, at det bliver opdaget af vagterne.
Men demonstrationen og utilfredsheden handler ikke kun om, at man skal have lov at tage sine fyldte papkrus med til koncerter, mener Thomas Lindholm.
– Det er noget pis at brande sig på at være en anderledes festival, når man så fjerner noget af det, der gør Roskilde til noget specielt, siger han.
Demonstrationen bliver skudt i gang torsdag klokken 16.30 foran den indgang, der normalt tiltrækker flest gæster på åbningstidspunktet. Roskilde Festivalen åbner for koncertområdet torsdag klokken 17.00.