Torsdag startede terrorsagen mod fire mænd, som er anklaget for at have hjulpet Omar el-Hussein i forbindelse med hans angreb på Krudttønden og ved den Jødiske synagoge i København.
Angrebene startede med angrebet på Krudttønden om eftermiddagen den 14. februar og sluttede, da politiet skød og dræbte Omar el-Hussein tidligt om morgenen den 15. februar.
To mænd blev dræbt under angrebene; filminstruktør Finn Nørgaard og Dan Uzan fra den jødiske menighed.
Fire mænd sidder tiltalt i sagen for at have hjulpet Omar el-Hussein. De er tiltalt efter terrorparagraffen, som kan give op til livsvarigt fængsel.
Gerningsmand søgte oplysninger på nettet
Under dagens retsmøde kom det frem, at Omar el-Hussein allerede den 13. marts havde søgt på både tegneren Lars Wilks og Krudttønden hjemmeside. Efter angrebet på krudttønden – kort før klokken to om natten den 15. februar – altså efter angrebet på den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor Dan Utzon blev dræbt, søgte Omar el-Hussein efter oplysninger om Mogens Camre fra Dansk Folkeparti og formanden for foreningen Pegida, samt synagogen og det jødiske hus. Det skete i internetcaféen Powerplay på Nørrebro.
Mødtes med to af de tiltalte
På videoovervågning fra netcaféen Powerplay kan man se, at Omar el-Hussein mødes med to af de tilatle.
Omar el-Hussein blev også set i Mjølnerparken på Nørrebro foran en af de tiltaltes opgang om eftermiddagen, ca. tre kvarter efter skudattentatet mod Krudttønden på Østerbro.
Navneforbud ophævet
På trods af protester fra de tiltaltes forsvarsadvokater, så valgte dommeren i dag at ophæve navneforbuddet på de fire tiltalte.
Netavisen Sjælland har valgt ikke at skrive de tiltaltes navne på nuværende tidspunkt.