Præventivt projekt indstillet til pris

Børn og unge: Københavns Vestegns Politi var tæt på at få en europæisk pris for det kriminalpræventive projekt ”Jeg er sej, når jeg siger nej”

Det er kriminalassistent Per Hedemann og politiassistent Niels Brinch fra Københavns Vestegns Politis Kriminalpræventive Sektion, som har udviklet et projekt med fokus på flertalsmisforståelser og sociale overdrivelser blandt børn i 5. klasse.

Misforståelser og overdrivelser har betydning for de unges adfærd, for eksempel deres forbrug af cigaretter, alkohol eller kriminel adfærd. De tror nemlig – misforstået – at andre unge opfører sig meget værre, end de i virkeligheden gør. Derfor føler de sig presset til en uhensigtsmæssig opførsel for ikke at være “anderledes” eller blive udelukket fra gruppen.

Metoderne i projektet ”Jeg er sej, når jeg siger nej” gør op med misforståelserne – og det har en særdeles positiv effekt på de unges adfærd. Det viser en evaluering af kriminolog Mikkel Nielsen fra Albertslund kommune.

Indstillet til pris
Hvert år uddeler EU’s kriminalpræventive netværk (EUCPN) prisen ”European Crime Prevention Award” til det bedste kriminalpræventive projekt i Europa.

Fra Danmark var ”Jeg er sej, når jeg siger nej” indstillet af Kredsrådet i på Københavns Vestegn og Det Kriminalpræventive Råd.

I alt blev 70 europæiske projekter indstillet i år. Af dem blev 17 præsenteret for dommerpanelet – heriblandt ”Jeg er sej, når jeg siger nej.” Men ved en konference i Stockholm i sidste uge gik prisen til Finland.

8.000 børn
Aktuelt bliver forebyggelsesprojektet anvendt i Københavns Vestegns Politi. Efter dette skoleår vil over 8.000 børn have været igennem projektet og ca. 250 tilknyttede forældremøder afviklet.

Projektet bliver nu også anvendt i Østjyllands Politi, og i andre politikredse er man på vej til at bruge projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.