Trafik: En ung mand er blevet sigtet for dokumentfalsk efter at han har anvendt en falsk SMS-billet.
Movias billetkontrollører har måttet konstatere, at det er blevet populært at misbruge adgangen til SMS-billetter. Misbruget foregår eksempelvis ved selv at fremstille billetterne, eller rette i ellers gyldige billetter for at kunne køre gratis i lidt længere tid eller i flere zoner. Desuden sker det, at SMS-billetter bliver videresendt til andre og på den måde kan blive misbrugt af et i princippet ubegrænset antal personer.
– Vi ser desværre et markant større omfang i snyd med SMS-billetterne end generelt. Og da Movia mener, der er tale om et brud på straffeloven, slipper man ikke med en kontrolafgift på 600 kroner for at køre uden korrekt rejsehjemmel, siger John øllegaard, der som driftsopfølgningschef i Movia blandt andet har ansvar for billetkontrol.
Den første person – en ung mand – er nu blevet sigtet for dokumentfalsk og har fået beslaglagt sin mobiltelefon.
– jeg kan godt forestille mig, at han ikke helt har overvejet konsekvenserne, da han forfalskede billetterne, siger John øllegaard og glæder sig over at sagen bliver rejst ved domstolene.
Ifølge Movia er det ikke muligt at forfalske en SMS-billet, så det ikka kan afsløres. Blandt andet fordi billetten indeholder en kode, som ikke er let at efterligne og fordi at en computer i billet-systemet ved hvilke telefonnumre, der har købte hvilke billetter. Informationerne kan billetkontrollørerne tjekke online i busserne.
– Jeg håber virkelig, at folk overvejer, at det der er sparet på billetten, hurtigt kan sættes over styr i kontrolafgift, plettet straffeattest og mistet mobiltelefon. Og er man forældre til et opfindsomt, ungt menneske, der lever mest i nuet, er det måske værd at tage en snak om fremtid og konsekvenser, anbefaler John øllegaard.
Leveret af: iNyheder.dk