6. oktober 2024

Foto: Politi.dk

Efter en dialog med en række politikredse og Politiets Efterretningstjeneste (PET), har Rigspolitiet besluttet at styrke den politimæssige indsats i grænsenære områder.

Det sker som følge hændelser i København blev kastet to håndgranater nær den israelske ambassade og i Stockholm, hvor der blev skudt ved den israelske ambassade.

“Den seneste udvikling bekræfter desværre, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Vi følger den nuværende situation tæt, vurderer betydningen for det samlede trusselsbillede og iværksætter løbende de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger”, siger chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Peter Ekebjærg.

Den styrkede politiindsats har fokus på at forebygge og forhindre personfarlig kriminalitet og vil blive gennemført ved stikprøvevis kontrol af køretøjer og indrejsende på grænserne mod Sverige og Tyskland.

Den styrkede indsats vil berøre Københavns Politi og Nordsjællands Politi i forhold til grænsen mod Sverige og vil betyde, at politiet vil være endnu mere til stede på bl.a. Øresundsbroen, ligesom flere biler, tog og færger, der ankommer fra Sverige, vil blive kontrolleret i den kommende tid.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil samtidig have et tilsvarende forstærket fokus som led i den nuværende midlertidige grænsekontrol mod Tyskland.

Der er tale om en midlertidig indsats, som politiet vil evaluere behovet for løbende.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.