Nu kan du klage over din p-bøde

Hele landet: Danskere skal ikke længere gå til domstolen, hvis der sidder en dyr seddel i forruden. Nyt klagenævn på vej.

Nu bliver det muligt at klage over din parkeringsafgift, uden at skulle i retten.

Massive nyheder i flere måneder om danske borgere, der har følt sig berøvet af parkeringsgribbe, har forarget politikere på Christiansborg. Og det danner nu grundlag for klagenævnet.

Egentlig synes Danske Private Parkeringsselskabers Brancheforening (DPPB), at nævnet er ganske overflødigt.

– Vi føler ikke selv, at der er behov for klagenævnet, da man altid har kunnet gå til domstolen for at få sin sag behandlet. Men efter en række sager i pressen synes der at være opstået et politisk ønske om klagenævnet, og det har vi nu valgt at imødekomme, siger ansvarlig for DPPBs sekretariat, advokat Jørgen Pedersen, til Nyhedsbureauet Newspaq.

De offentlige parkeringsselskaber glimrer dog ved deres fravær. Det betyder, at du fortsat skal gå til domstolen, hvis kommunen har givet dig en p-bøde. Og det ærgrer DPPB.

– Vi synes, det burde dække hele markedet, hvis der skal være et klagenævn. For langt de fleste af de sager, der kører i offentligheden, vedrører klager over offentlige parkeringsselskaber, fortæller Jørgen Pedersen.

Det synspunkt får opbakning fra politisk hold. Socialdemokraterne forstår ganske enkelt ikke, hvordan kommunerne har kunnet slippe udenom.

– Jeg synes, det er håbløst, at man laver et klagenævn, der ikke omfatter de kommunale parkeringsselskaber. For det betyder jo, at størstedelen af alle parkeringsklager ikke kan behandles. Så nu vil jeg spørge justitsministeren om, hvorfor han ikke tvinger kommunerne til at være med, slår forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S) fast over for Nyhedsbureauet Newspaq.

Den holdning får han delvist opbakning til fra den anden side af Folketingssalen.

– “Flere kommuner har lavet det til en decideret pengemaskine som eksempelvis København, der nærmest udsteder p-afgifter for at genere borgerne. Og i de sager mener jeg klart, at de skal tvinges med i nævnet, lyder det fra Rene Christensen (DF) til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han har dog samtidig et forbehold, og det gælder for de mindre kommuner.

– Man er nødt til at måle, hvad indtægterne på parkeringsafgifter er i hver enkelt kommune, før vi kan beslutte, om de skal tvinges med i klagenævnet, siger Rene Christensen.

Klagenævnet forventes etableret i løbet af efteråret, men udover den juridiske dommer er det endnu ikke helt på plads, hvem der skal behandle sagerne.

– Henover efteråret vil vi sammensætte nævnet, så det kan blive godkendt af Forbrugerstyrelsen ligesom alle andre klagenævn. Jeg kan dog garantere, at der aldrig vil sidde parkeringsselskaber og være med til at behandle klager mod dem selv, lyder det fra Jørgen Pedersen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Uanset klagenævnet afgørelse kan man som forbruger altid gå til domstolen, hvis man ikke er tilfreds med afgørelsen.

Det har ikke været muligt at træffe justitsminister Lars Barfoed (K) for en kommentar til, hvordan de kommunale parkeringsselskaber har kunnet undslippe klagenævnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.