Unge: Midt- og Vestsjællands politi ønsker at involvere forældrene i det kriminalitetsforebyggende arbejde og har derfor indført et ”bekymringsbrev”.
Det primære mål med bekymringsbrevet er, at forældrene bliver informeret om deres barns færden, når politiet finder anledning til bekymring. f.eks. når det bevæger sig i periferien af et kriminelt eller socialt truet miljø i politikredsen.
Nogle af de situationer, som ifølge Midt- og Vestsjællands Politi kunne give anledning til et bekymringsbrev er hvis barnet træffes ude på scene tidspunkter, færdes med kendte kriminelle, hvis barnet træffes i misbrugsmiljøer eller opholder sig på værtshuse, der er kendt for uorden.
Bekymringsbrevet sendes af Lokalpolitiet som information til forældrene om barnet færden og de omstændigheder, som politiet har truffet ham eller hende under.
Brevet indeholder en invitation til forældre om at melde tilbage til politiet – måske for at få en uddybende uformel samtale om barnets situation, og gode råd til, hvad forældre kan gøre, hvis deres barn er ved at komme ud på et skråplan.
Netop fordi den form for rådgivning ligger så meget inden for kommunens særlige færdigheder i arbejdet med familier, børn og unge, er tidlig information til kommunen via det lokale SSP-samarbejde vigtig.
Bekymringsbrevet vil ikke erstatte gældende bestemmelser, f.eks. om socialrapporter, eller om underretning af hjemkommunen, når umyndige sigtes af politiet for en lovovertrædelse.