27. marts 2023
yellow bokeh lights

Photo by Pixabay on <a href="https://www.pexels.com/photo/yellow-bokeh-lights-220067/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Ishøj Kommune dropper julebelysningen i år for at bidrage til aflastningen af elnettet på grund af den usikre forsyningssituation denne vinter.

-Vi skal bidrage til en reduktion af det danske strømforbrug. Når vi vælger at droppe julebelysningen, så gør vi det som en forebyggende indsats, for at Energinet ikke skal skride til kontrollerede strømafbrydelser, som de allerede har varslet, kan blive nødvendigt, hvis vinteren bliver både kold og vindstille, siger Ishøjs borgmester Merete Amdisen.

Normalt sætter kommunens park- og vejafdeling et stort juletræ med lyskæder op på den runde plads over for indgangen til svømmehallen og lyskæder i lindetræerne rundt om pladsen samt et juletræ ved hovedindgangen til centeret ved Bilkas parkeringsplads. Men ikke i år.

-Julebelysningen er noget helt særligt i en mørk og kold tid, og det vil blive savnet. Men når valget står mellem unødvendig og nødvendig strøm, så må julebelysning betragtes som unødvendig strøm. Derfor har vi valgt at droppe den, forklarer Merete Amdisen.

Udover at droppe julebelysningen har Ishøj Kommune også valgt at slukke for den røde lampe, som oplyser bycenterets gavl og lysene under broerne.

Udover Ishøj Kommune har Ishøj By Center også valgt at spare på strømmen med færre julelys. Derfor sætter de ikke lys op udenfor i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.