Hele landet: Restaurantkæden Jensens bøfhus laver nu om på tilberedningen af kædens populæreste bøf – Jensens tykstegsfilet.
Bøffen, der sælges under navne som for eksempel fitness bøf, whisky bøf og jensens favortibøf, kan nemlig være sundhedsfarlig.
Tykstegen som bøfferne laves af bliver nemlig mørnet ved at der stikkes nåle ind i kødet og derefter sprøjtes der en lage af salt og vand ind i det.
Men den metode giver større risiko for bakterier og derfor skal kødet gennemsteget. På Jensens bøfhus har gæsterne imidlertid mulighed for at vælge at bøffen ikke skal være gennemstegt. Sundhedsstyrelsen har derfor anbefaldet restaurantkæden, at gæsterne bliver orienteret om forarbejdsningsprocessen.
– Vi har været helt trykke ved at servere kødet for vores gæster, og reaktionerne far gæsterne har været meget positive. Derfor er det også lidt ærgeligt at vi må lave proceduren om, mens vi afventer retningslinjerne, siger Jan Kruse Hansen og slutter:
– Heldigvis er kødet af sig selv i så god kvalitet, at vores gæster også fremover får et saftigt og mørt stykke kød, hvis de bestiller vores tyksteg.
Hos Jensens bøfhus afventer man nu Sundhedsstyrelsens retningslinjer og i mellemtiden bliver kødet ikke stiksaltet.