Holbæk: 24-årige Britt Druud Sørensen fra Holbæk er på vej til at gøre sig internationalt bemærket i atletikdisciplinen RaceRunning, som er en løbedisciplin for personer med balancehandicap. I juli deltager hun i RaceRunners Cup på Frederiksberg Stadion.
RaceRunning køres på en specialbygget trehjulet ”løbecykel” uden pedaler. Den særlige konstruktion gør, at selv personer med meget dårlig balance, som til daglig sidder i kørestol, kan løbe og bruge deres krop aktivt.
Ultimativ frihed
Britt Druud Sørensen har på meget kort tid vist rigtig gode resultater i RaceRunning, som hun først begyndte på i foråret 2009 efter at have været på et inspirationskursus. For Britt, der er spastiker, giver RaceRunning en stor frihedsfølelse:
– RaceRunneren gør mig i stand til og kan løbe meget, meget længere end jeg ellers ville have kunnet, fortæller hun.
Britt Druud Sørensen deltog ved RaceRunners Cup i 2009 og også i TV2 Øst-løbet i både 2009 og 2010. Noget, hun ikke havde troet var muligt:
– Lige efter, at jeg var begyndt at dyrke RaceRunning, så jeg for første gang muligheden for at kunne deltage i TV2 Øst-løbet, hvilket jeg før kun sad og drømte om at kunne være med til. Bare det at kunne være med var en stor succes for mig. I 2010-udgaven af løbet meldte jeg mig til en 10,5 km til stor overraskelse for mange, fortæller en glad Britt.
Masser af RaceRunning i Frederiksberg Idrætspark
Frederiksberg Idrætspark danner lørdag den 10. juli rammen om RaceRunners Cup, som sammen med EM i RaceRunning afholdes i et samarbejde mellem Frederiksberg Handicap-Idræt, Dansk Handicap Idræts-Forbund og CPISRA (den internationale idrætsorganisation for spastikere). De to store internationale stævner markerer afslutningen på RaceRunners Sports Camp 2010, der foregår 4.-11. juli i Frederiksberg Idrætspark.
Første Europamesterskab nogensinde
Lørdag den 10. juli kl. 10.30 går startskuddet til både RaceRunnes Cup og til det første Europamesterskab i RaceRunning nogensinde. Her samles verdens bedste atleter inden for RaceRunning, der er en dansk opfundet idrætsform, som giver handicappede atleter mulighed for at dyrke sport på højeste niveau. Der vil være kamp til stregen blandt de bedste RaceRunnere fra Portugal, Sverige, England, Færøerne og Danmark. Foruden de europæiske lande er der desuden givet et wildcard til Brasilien, som er et af de få lande uden for Europa, hvor RaceRunning er i rivende udvikling.
RaceRunners Cup og EM i RaceRunning afholdes lørdag den 10. juli fra kl. 10.30-16.00 på Frederiksberg Idrætspark, Sønderjyllands Allé 6, 2000 Frederiksberg, og alle er velkomne.
Camp for alle
I ugen op til – nærmere bestemt fra den 4.-11. juli – huser Frederiksberg Idrætspark for 14. gang den årlige internationale RaceRunners Sports Camp. Campen byder på en oplevelsesrig uge både for atleter, hjælpere, trænere, sponsorere og presse. På Campen samles danske og udenlandske RaceRunnere i alle aldersgrupper til et arrangement, der rummer både eliteudøvere og begyndere.
– Arrangementet henvender sig til alle interesserede. Alle ressourcer i RaceRunning-miljøet samles under campen på ét sted. Derfor er der oceaner af hjælp og vejledning at hente undervejs med hensyn til sport, udstyr, mentaltræning, afspænding og træningstilpasning i forhold til den enkelte løbers ønsker og niveau, siger campkoordinator Mansoor Siddiqi.
For de yngste løbere i alderen 6-12 år tilbyder campen en særlig børnelejr.
Fakta om RaceRunning
RaceRunning er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. En RaceRunner er en specialbygget trehjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balance ikke er et problem. Derfor er RaceRunning en oplagt sportsmulighed for blandt andet spastikere, gigtramte og amputerede. RaceRunning giver handicappede, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft.