Fejl i sager på det specialiserede børneområde: Lukket uden tilstrækkelig faglig begrundelse

Henvendelser fra medarbejdere på det specialiserede børneområde har nu afdækket fejl i flere sager på børneområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor flere sager om børn og familier er blevet lukket for tidligt og uden tilstrækkelig faglig begrundelse

En konsulent har, på bagrund af medarbejdernes henvendelser, siden midten af marts afdækket omfanget.

Den 3. april modtog Skoleudvalget i Lyngby-Taardbæk Kommune fået en stats på gennemgangen af de 170 sager, der er lukket siden 1. august sidste år. Gennemgangen viser, at 39 ud af 170 sager er lukket uden en tilstrækkelig begrundelse.

I en fælles udtalelse, udtaler Skoleudvalget:

“Denne sag er meget alvorlig, og det berører os dybt, at børn og familier er ramt. Det må ikke ske. Sagerne er nu gennemgået, og vi har fået et indblik i omfanget. De lukkede sager, der ikke er tilstrækkeligt fagligt begrundede, vil blive sendt til Ankestyrelsen med det samme. Vi har bedt forvaltningen om omgående at gennemgå de 39 sager for at sikre en hurtig og faglig korrekt genoptagelse af sagerne.

Vi har i dag besluttet, at et eksternt firma skal gennemgå sagerne igen, så der også kommer en ekstern vurdering af problemets omfang. Samtidig har vi besluttet, at der skal tilknyttes et eksternt revisionsfirma til at følge forvaltningens opfølgningsarbejde i forhold til de lukkede sager. Beslutninger om yderligere indsatser behandles på Skoleudvalgets møde den 23. april, idet udvalget er optaget af at få sagerne fuldt afdækket og kvaliteten i sagsbehandlingen genoprettet.”

Faktaboks:

20 ud af 170 afdækkede sager er lukket med en – i mindre grad – ufuldstændig faglig begrundelse. Dette svarer til 12% 

  • Eksempler på det kan være: a) Der er fx i sagen aftalt et senere opfølgningsmøde på skolen, men sagen lukkes uden at dette bliver afholdt b) En indsats i Familiecenteret afsluttes, hvorefter sagen lukkes uden en opfølgning med familien.


19 ud af 170 afdækkede sager er lukkede med en – i større grad – ufuldstændig faglig begrundelse. Dette svarer til 11% 

  • Eksempler på det kan være: a) Der er fx i sagen vurderet behov for en børnesamtale, men denne afholdes ikke. b) Underretning lukkes fx med acceptabel begrundelse, men der ses store forsinkelser i sagsskridtene c) Leder lukker sagen med ufuldstændig begrundelse, trods tidligere anbefalinger om fx en børnesmatale d) Leder noterer at have talt med familien, men der ses ikke notat af samtalen.

Kilde: Lyngby-Taarbæk Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.