22. september 2024
person driving car

Arkivfoto: Sindre Strøm/ <a href="https://www.pexels.com/photo/person-driving-car-1073031/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Fra i dag er hastigheden sænket til maksimalt 40 km/t i flere zoner i Valby og Vanløse.’

“Jeg er glad for, at vi nu får sænket hastighederne de første steder. Det vil gøre trafikken mere sikker og nedbringe antallet af alvorlige ulykker. Det vil især være til fordel for gående og cyklister, der er de mest udsatte i trafikken. Samtidig vil det også føre til mindre støj, luftforurening og mindre CO2, når flere vælger et alternativ til bilen,” siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København.

De to bydele er de første, der får sænket hastighederne med 10 km/t som følge af en beslutning i Borgerrepræsentationen sidste år af et meget bredt politisk flertal. Dernæst sænkes hastighederne i Brønshøj-Husum, Bispebjerg og på Amager, inden turen kommer til de indre brokvarterer og Indre by, hvor hastigheden de fleste steder sænkes til 30 km/t.

“Jeg håber, københavnerne og de mange besøgende vil tage godt imod de første af de nye zoner med max. 40 km/t, som de kommende år bliver udvidet til at omfatte det meste af København,” siger Line Barfod.

Kun de helt store trafikårer er undtaget når de nye fartgrænser i København er fuldt indfasede i hele byen i 2025, her er 50 km/t.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.