1. juli 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

33-årige Philip Westh er blevet idømt fængsel på livstid for blandt andet drab, drabsforsøg og voldtægt begået mod unge piger og kvinder.

Dommen blev afsagt fredag af et nævningeting ved Retten i Næstved efter 13 retsmøder.

Philip Westh er blevet fundet skyldig i bl.a.:

– Drab, forsøg på langvarig frihedsberøvelse, forsøg på voldtægt under særligt skærpende omstændigheder samt usømmelig omgang med lig i forbindelse med den 17-årige Emilie Mengs forsvinden fra Korsør Station i juli 2016,
– Trusler med kniv, vold, forsøg på langvarig frihedsberøvelse samt forsøg på voldtægt af en 15-årig pige i Sorø i november 2022,
– Grov vold, langvarig frihedsberøvelse, drabsforsøg, ulovlig tvang samt voldtægt under særligt skærpende omstændigheder af en 13-årig pige, der forsvandt i Kirkerup i april 2023.

Anklagemyndigheden krævede fængsel i livstid på grund af sagens alvorlige karakter.

Der er tale om en ualmindelig alvorlig og voldsom sag, hvor de forurettede er meget unge. Det er selvsagt forfærdeligt det, de har været udsat for – det gælder både dem selv, deres pårørende og de efterladte. Det en sag, der har påvirket hele landet og lokalsamfundet i særdeleshed, siger specialanklager Susanne Bluhm, der sammen med anklager Thea Høst har ført sagen for anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Det har været vigtigt for os som anklagere over de sidste mange uger at få fremlagt resultatet af politiets omfattende efterforskning i retten på en forståelig og ordentlig måde. Nu har retten truffet afgørelse – og vi er meget tilfredse med dommen og med, at der nu er sat et foreløbigt retsligt punktum i sagen, siger Susanne Bluhm.

Den domfældte har under sagen erkendt dele af tiltalen vedrørende den 13-årige, men har ellers nægtet sig skyldig. Han har valgt at anke dommen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.