14. oktober 2024

Foto: Guldborgsund Kommune.

Borgerne i Guldborgsund Kommune kan snart stille forslag til byrådet, som man kender det fra landspolitik og en række andre kommuner.

På sit møde i torsdags besluttede byrådet, borgerne i Guldborgsund Kommune skal kunne stille forslag, som byrådet skal behandle. Det besluttede et flertal i byrådet på dets møde torsdag. En forsøgsordning med borgerdrevne forslag sættes gang i begyndelsen af det nye år, så snart den tekniske og administrative løsning er på plads.

”Det er vigtigt for os i byrådet, at vi har en åben og god dialog med borgerne, for vi er deres politiske repræsentanter. Vi er fælles om udviklingen af Guldborgsund, og vi samarbejder i dag med borgere, foreninger og erhvervsliv på rigtig mange måder. Det skal vi blive ved med, og vi skal også hele tiden finde på nye måder at give borgerne mulighed for at påvirke den politiske proces. Derfor er det helt naturligt, at borgerne skal kunne stille forslag, som vi skal behandle politisk i byrådet,” siger borgmester Simon Hansen.

Siden 2018 har det været muligt at stille borgerdrevne forslag i Folketinget, og det er med inspiration i den ordning og lignende ordninger i andre kommuner, at byrådet nu indfører muligheden for borgerne i Guldborgsund.

Det er borgmesteren, der har ansvaret for de politiske dagsordner i byrådet, og det vil i praksis være borgmesteren, der på vegne af borgerne fremsætter de konkrete forslag. Sådan er det også løst i flere andre kommuner, der har en lignende ordning.

”Jeg glæder mig til følge forsøgsordningen. Jeg håber, vi vil se nogle spændende forslag, og jeg håber, at ordningen kan være med til at inspirere til endnu mere samarbejde,” siger Simon Hansen.

Venstre og Liberal Alliance stemte imod.

Borgere i kommunen over 18 år kan fremsætte forslag, som inden for 90 dage skal have 750 stemmer for at det kan behandles i byrådet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.