16. april 2024

Holbæk Sportsby. Arkivfoto: Michael Johannessen.

I Holbæk må kommunen nu overtage arbejdet med at reparere gulvet i en kun tre år gammel svømmehal, efter Fonden Holbæk Sportsby har meddelt, at man ikke er i stand til at overholde en aftale om reperationen.

Da Holbæk Sportsby for tre år siden blev indviet, var der allerede mange problemer med fejl og mangler i sportsbyen. Et af problemer var, at malingen på gulvene skallede af, fordi de ikke kunne tåle vand. Problemerne har været forsøgt udbedret, men uden held.

Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby har tidligere indgået en aftale, hvor et af punkterne var, at Fonden Holbæk Sportsby skulle reparere gulvet. I maj sidste år aftalte fonden og kommunen de overordnede rammer for løsningen, og i november at arbejdet skulle udføres i sommerferien 2022.

Kort før sommerferien meddelte fonden, at den ikke kan gennemføre arbejdet i sommerferien alligevel. Holbæk Kommune har af den grund været nødt til at overtage opgaven.

-Reparationen skulle være lavet her i sommerferien, men fonden har først kort tid før fortalt os, at det ikke kan lade sig gøre. Vi har ellers aftalt det for et år siden, og derfor har jeg selvfølgelig også gjort det helt klart, at det er uacceptabelt. Konsekvensen bliver, at kommunen nu overtager opgaven og udfører den for fondens regning, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

På grund af det sene tidspunkt kan Holbæk Kommune dog ikke nå at gennemføre arbejdet i sommerferien.

-Det kan desværre ikke lade sig gøre at lave arbejdet i år, når vi får så sen besked om det. Derfor er vi nødt til at vente til næste sommerferie for ikke at genere foreninger og brugere for meget. Det er ikke optimalt, men der blev udført en pletvis reparation i begyndelsen af året, og den håber vi, kan holde, indtil vi kan lave det gennemgribende arbejde, der løser problemerne helt, siger Søren Stavnskær, formand for Udvalget for Beskæftigelse, Uddannelse og Erhverv. Han var desuden med til at lave den aftale, fonden og kommunen indgik for år tilbage om udbedringer i sportsbyen.

Det manglende arbejde vil utvivlsomt skuffe mange foreninger og brugere. Derfor vil fonden og kommunen også i den kommende tid gå i dialog med dem om tiden frem til en mere langvarig løsning.

´-Vi kan desværre ikke trylle, og det er frustrerende, at vi er endt her. Men nu har vi overtaget opgaven fra fonden, og så handler det om at komme igennem det næste år, så vi kan få det gulv, som svømmehallen i den grad fortjener. Det skal vi snakke med brugerne om, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Fonden Holbæk Sportsby har sendt medarbejderne hjem over sommeren i forventning om, at arbejdet kunne gennemføres. De er nu i fuld gang med at hente medarbejdere ind, så svømmehallen kan holde åbent hen over sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.