29. marts 2024

Foto: Politi.dk

Københavns Politi oplyser, at en 13-årig pige, som har været efterlyst siden fredag, er fundet i god behold i Belgien i selskab med en 19-årig afghansk mand.

Belgisk politi fandt omkring kl. 20.00 tirsdag aften frem til pigen, som har været savnet siden fredag, hvor hun forsvandt på vej til skole på Amager. Siden har der været en omfattende og intensiv efterforskning for at finde pigen. 

-Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en række indikationer på, at hun havde forladt landet og var i god behold. Det fik vi heldigvis bekræftet her til aften, da vi i tæt samarbejde med vores belgiske kolleger kunne spore pigens lokation til et lokaltog, siger leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling. 

På trods af stor interesse fra pressens side for at få nærmer informationer om politiets fremskridt og ageren i sagen, har politiet holdt kortene tæt ind til kroppen – og det har der været en grund til:

-I en efterforskning som denne kan det være ødelæggende, hvis vi for tidligt lægger os fast på ét spor – både i vores efterforskning og i det, som vi fortæller offentligheden om vores fremskridt. Derfor håber jeg på forståelse for, at det har været nødvendigt at holde efterforskningskortene meget tæt i denne sag, siger Brian Belling. 

-Vi har stadig ikke det fulde billede af, hvad der er sket. Det skal vi bruge den næste tid på at få afklaret. Lige nu er det vigtigste dog, at den 13-årige er i god behold og på vej hjem, siger Brian Belling. 

Ung afghansk mand anholdt

Den 19-årige mand, som den 13-årige opholdt sig med, er anholdt af belgisk politi, og nu fortsætter efterforskningen med at få klarlagt sagens nærmere omstændigheder. Derfor kan Københavns Politi ikke på nuværende tidspunkt – af hensyn både til efterforskningen og den 13-årige og hendes familie – ikke komme med yderligere oplysninger. 

Københavns Politi opfordrer alle, der har delt billeder af den 13-årige til at slette dem igen. 

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.