Bandefolk kendt skyldige i drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev onsdag kendt skyldige i drabet på en 22-årig mand. Retten fandt dem også skyldige i et drabsforsøg. En mand blev frifundet.

Det oplyser Københavns Politi.

Den 22-årige blev skudt og dræbt på en parkeringsplads ved Åfløjen i Husum den 8. april 2020.

Onsdag blev fire mænd i alderen 25 til 42 år af Retten på Frederiksberg fundet skyldige i at have planlagt og udført drabet. En femte person, som også var tiltalt for drabet og drabsforsøget, blev frifundet.

De fire mænd blev også fundet skyldige i et drabsforsøg begået den 3. april 2020 i Gadelandet, og retten fandt det samtidig bevist, at begge episoder havde baggrund i den daværende bandekonflikt.

Derudover blev de fire tiltalte fundet skyldige i at have været i besiddelse af flere skydevåben samt i at have videreført den forbudte bandegruppering Loyal To Familia.

Det var efter en grundig efterforskning, at Københavns Politi den 9. december 2020 slog til på flere adresser i hovedstadsområdet og anholdte mændene. Dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhøret og har siden siddet varetægtsfængslet.

Ud over de fire personer var også en 26-årig mand tiltalt for besiddelse af flere skydevåben og for at have leveret nogle af våbnene til bandegrupperingen under bandekonflikten. Også han blev i dag af retten fundet skyldig.

Selvom mændene er fundet skyldige, er de endnu ikke idømt straf. Næste restmøde i sagen holdes den 11. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.