28. marts 2024
Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.

En 84-årig kvinde fra Osted i Lejre Kommune afviste torsdag en svindlers forsøg på at lokke et kreditkort fra hende.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man fredag formiddag modtog en anmeldelse den 84-årig kvinde, som fortalte, at hun torsdag eftermiddag var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som sagde han hed ”Jakob” kom fra Nordea bank.

Ifølge ”bankmanden” skulle hendes konto været blevet svindlet for 5000 kr, så banken havde nu brug for kvinden kreditkort for at stoppe svindlen. Kort efter kom en ”Anders” fra Nordea hjem til kvinden for at hente kortet. Men da kvinden bad ”Anders” om at fremvise et ID-kort fra banken, kunne han ikke det og den kvinden nægtede derfor at udlevere sit kort. Herefter forlod ”Anders” stedet i en mindre sølvfarvet personbil.

”Anders” beskrives som: Mand, 180-190 cm høj, almindelig af bygning, hudfarve: hvid, hårfarve: lyst kort hår. Han talte dansk og var iført et sæt blåt joggingtøj.

Politiet: Vær skeptisk og tal med ældre pårørende

Der har været flere lignende sager over hele landet, hvor fremmede har udgivet sig fra at være fra banken og fortalt om muligt svindel på den ældres konto, og derefter bedt om at få udleveret kort m.m. Af den grund opfordrer politiet til at man er skeptisk og ikke udleverer hverken kort eller pin-kode. Politiet opfordrer også til, at man med sine ældre pårørende om risikoen for at blive kontaktet af falske bankfolk eller myndighedspersoner, som kan være ude på at snyde oplysninger eller kort fra borgerne. Har man brug for råd og vejledning eller ha man fået et minstænkeligt opkald, så kan man kontakte politiet på telefon 114.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.