Mand med luftgevær anholdt – igen

Nytårsnat blev en 42-årig man anholdt kort efter midnat, da han skabte utryghed i Æblehavekvarteret i Roskilde, hvor han gik rundt med et luftgevær.

Politiet beslaglagde flere våben fra manden, men fandt ingen rigtige skydevåben på mandens bopæl.

Den 42-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt og sigtet for trusler mod nogle beboere i området. Sagen blev juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt nytårsmorgen.

Anholdt igen

Søndag kl. 10.53 kom endnu en anmeldelse om, at den samme mand var set i området omkring Haveforeningen Solvang, hvor han gik med en geværlignende genstand over skulderen.

Flere patruljer kørte til området, hvor den 42-årige blev truffet ud for kiosken i Æblehaven. Han var også ved denne lejlighed i besiddelse af et luftgevær.

Den 42-årige blev anholdt uden dramatik og igen tog politiet våbnet fra manden og han blev igen taget med på politistationen, hvor han blev tilset af en læge grundet sin sindstilstand.

Politiet sigtede den 42-årige for at overtræde våbenloven, men han var ikke mistænkt for at have truet nogen i forbindelse med den nye sag, og han blev løsladt efter end afhøring og sagsbehandling.

Den 42-årige ønskede sagen om de beslaglagte våben forelagt retten, som nu skal vurdere om politiet havde ret til at tage dem.

Politiet skal nu vurdere sagerne med de beslaglagte våben, herunder flere antikke våben, for at afklare om der foreligger særskilte våbenlovsovertrædelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.