28. marts 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/PIRO4D-2707530/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4930250">PIRO4D</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4930250">Pixabay</a>

Fremover er det kun nære kontakter, der er udsat for smitte i hjemmet, der skal gå i selvisolation.

Sundhedsstyrelsen har revideret retningslinjerne for opsporing og håndtering af nære kontakter  for at tage højde for det høje smittetal og udbredt smitte med Omikron-varianten. Fremover defineres nære kontakter kun som dem, der er udsat for smitte i hjemmet. De skal gå i selvisolation og testes, mens andre, der er udsat for smitte uden for hjemmet, fortsat skal testes, men ikke gå i selvisolation.

-Det er i hjemmet, at der er en høj risiko for smitte. Her sætter vi i den nuværende situation ind med både isolation og test på 4. og 6. dagen for at begrænse smittespredningen mest muligt. Det tyder på, at man er bedre beskyttet mod smitte, hvis man har fået 3. stik, og derfor skal personer, der er revaccineret, ikke gå i isolation, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst og fortsætter:  

-Øvrige kontakter skal ikke gå i isolation, men skal fortsat testes. Vi skal hele tiden finde en balance mellem at forebygge mest mulig smitte, og samtidig undgå, at for mange isoleres, så samfundets vigtige og kritiske funktioner kan opretholdes.

Ifølge Sundhedsstyrelsen viser både danske og udenlandske undersøgelser, at langt de fleste, der smittes, smittes i hjemmet, og inden for de første 4 dage efter, de har været udsat for smitte. Nære kontakter defineres derfor fremover kun som dem, der er udsat for smitte i hjemmet. De skal isolere sig og testes på 4. og 6. dagen, uanset hvilken variant der er tale om. De kan bryde selvisolationen, hvis de får en negativ test på dag 4. Der anbefales PCR-test på 4.dagen, og på grund af en stor efterspørgsel på PCR-test i øjeblikket, anbefales en hurtigtest på 6. dagen.

Den smittede skal selv kontakte andre, som personen har været tæt på, og fortælle, at de skal tage en test med det samme og på 4. dag.

:NB:

1 thought on “Sundhedsstyrelsen ændrer retningslinjer for nære kontakter og selvisolation

  1. Jeg er stadig usikker for det hjælper ikke at jeg er isoleret hvis dem der kommer her ikke er isoleret og ikke tager hensyn til restriktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.