29. marts 2024

Foto: Pixabay.

Søndag kan de første af ca. 138.000 børn mellem 5 og 11 år i Region Hovedstaden blive vaccineret mod Covid-19.

Fra lørdag, d. 27. november, inviteres børn i alderen 5 – 11 år til at blive vaccineret mod corona, og Amager Vaccinationscenter i Region Hovedstaden står klar til at tage imod dem.

Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for vaccination og test, glæder sig, til at de første børn dukker op:

-Når forældrene har besluttet, at deres barn skal vaccineres, så kan de trygt komme ned til os og være forvisset om, at vaccinationen bliver en god og rolig oplevelse, siger Helene Bliddal Døssing og fortsætter:

-Vi samler alle de medarbejdere, som har børnekompetencer, f.eks. sundhedsplejersker. De er vant til at samarbejde med børn, og det er dem, som tager hånd om børnene og sørger for, at det bliver en god oplevelse for både børn og voksne.

Medarbejderne i Amager Vaccinationscenter er gået i gang med at indrette hyggelige børnerum og indkøbe små legetøjsting, som kan gøre oplevelsen rar for børnene. Desuden er der sat ekstra tid af til børnevaccinationen. Alle, der skal vaccinere børn, bliver specielt oplært i dette.

-Vi tager os god tid og taler med barnet, så vi kan nå at etablere en god kontakt, inden vi giver det lille prik. Det bliver helt udramatisk. Og skulle der opstå en krise, hvor mor og far ikke kan trøste, så kan vi tilbyde en ’timeout’ eller evt. tid en anden dag. Og under alle omstændigheder en lille belønning, forklarer Helene Bliddal Døssing.

Hun understreger, at ingen børn vil blive vaccineret mod deres vilje:

-Vi følger de nationale retningslinjer for, hvordan man skal håndtere børn, når man giver behandling, som nogle børn kan opleve som ubehagelig. Ingen børn må opfatte en vaccination som et overgreb, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.