Kaos i Sorø: Konstitueringsaftale falder fra hinanden

En aftale holder indtil en af parterne springer fra – sådan er det også med konstitueringsaftalen i Sorø, som nu skal laves om.

Den socialdemokratiske spidskandisat Anne Madsen, stod til at blive borgmester med den aftale, som blev indgået onsdag morgen efter kommunalvalget. Men sådan ser det ikke ud længere.

DF-kandidaten Lars Schmidt, som var en del af aftalen og som derved havde sikret sig selv og sit parti posten som 1. viceborgmester, har nu meldt sig ud af Dansk Folkeparti for i stedet at blive medlem af Konservativt Folkeparti. Med sit nye partimedlemsskab peger han på den konservative Gert Jørgensen som borgmester.

Det har nu fået socialdemokraterne til, at melde ud, at man, ligsom man var på valgnatten, inden man i stedet pegede på sig selv, er klar til at pege på en venstremand som borgmester.

På Facebook skriver Anne Madsen (A) således:

-Venstre gik til valg på overskrifterne: Bredt samarbejde, tillid og nærdemokrati. Jeg håber, at det stadig gælder. Vi er trods de sidste dages bøvl, stadig klar til at pege på Kasper Nygaard som borgmester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.