20. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

egion Sjælland besluttede torsdag eftermiddag, at stemmerne afgivet på Socialdemokratiet ved regionalvalget i tirsdags skal fintælles. Resultatet af fintællingen forventes lørdag.

Regionsvalgbestyrelsen i Region Sjælland besluttede torsdag eftermiddag, at stemmerne afgivet på Socialdemokratiet ved regionalvalget i tirsdags skal fintælles. Resultatet af fintællingen forventes lørdag.

Årsagen er, at fem kandidater på Socialdemokratiets liste stemmemæssigt ligger meget tæt. Af de fem kandidater er tre i øjeblikket valgt og to er stedfortrædere.

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland og formand for valgbestyrelsen, oplyser, at kommunerne nu vil gå i gang med at fintælle de socialdemokratiske stemmer.

-Fintællingen er vigtig og viser styrken ved vores demokrati. De fem kandidater ligger meget tæt, så vi skal være helt sikre på valgresultatet. Valgbestyrelsen har planlagt møde på lørdag den 20. november, hvor vi håber, at fintællingen er afsluttet, og at valgresultatet kan godkendes. Jeg vil indtil videre gerne ønske tillykke til alle de kandidater, som har modtaget stemmer til Regionsrådsvalget, siger Heino Knudsen.

Mandatfordeling i det nye Regionsrådet

Regionsvalgbestyrelsen har i dag gennemgået resultatet af Regionsrådsvalget og det foreløbige valgresultat – opgjort i antallet af mandater – ser således ud (i parentes ses valgresultat fra Regionalvalget 2017):

A – Socialdemokratiet: 15 (14)
B – Radikale Venstre: 2 (2)
C – Det Konservative Folkeparti: 5 (3)
D – Nye Borgerlige: 2 (ny)
F – SF – Socialistisk Folkeparti: 3 (2)
O – Dansk Folkeparti: 2 (6)
V – Venstre, Danmarks Liberale Parti: 10 (10)
Ø – Enhedslisten – De Rød-Grønne: 2 (3)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.