Regeringen foreslår fem nærhospitaler på Sjælland og øerne

Regeringen fremlagde i dag flere initiativer i forbindelse med udspillet “Tættere på II – sundhed, uddannelse og lokal udvikling” – blandt dem er et forslag om oprettelse af 20 nærhospitaler over hele landet – fem af dem på Sjælland og øerne.

Ifølge regeringens forslag, skal de placeres i Kalundborg, Nakskov, Næstved, Frederikssund, Helsingør.

Det skal ske så borgerne kan få nogle af de behandlinger, de i dag modtager på sygehuset, tættere på. Det skal give mindre transporttid og mere nærhed for borgerne – uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Samtidig vil regeringen etablere 5-10 nye akutberedskaber, så hjælpen kommer hurtigt frem, uanset hvor i landet man bor. Manglen på praktiserende læger vil regeringen også sætte ind over for: Målet er, at alle borgere får en fast læge tæt på deres hjem. Det gælder især bl.a. Lolland-Falster samt dele af den københavnske vestegn, som er lægedækningstruede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.