P-vagter skal sikre parkeringspladser til de handlende i Slagelse

Fra på fredag d. 1. oktober, skal parkeringsvagterne rundere i Slagelse Kommune og sikre, at parkeringsreglerne bliver overholdt, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads.

-I dag er der for mange, som ikke overholder tidsbegrænsningen, og dermed spærrer parkeringspladsen for andre bilister. Det betyder, at butikkerne i midtbyen går glip af handel, fordi kunderne ikke kan finde en parkeringsplads. Derfor har vi brug for, at bilisterne bliver bedre til at overholde reglerne, så man kan finde en parkeringsplads, hvis man skal ud og handle eller har ærinder i byen, siger Villum Christensen (I), formand for Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune.

Manglen på ledige parkeringspladser giver også mere trafik i byen, fordi biler cirkler rundt for at finde en ledig plads, hvilket igen betyder dårligere trafiksikkerhed og mere forurening. Derfor er forventningen også, at parkeringsvagterne vil give mindre trafik og bedre trafiksikkerhed især i Slagelse midtby, men også i resten af kommunen, hvor parkeringsvagterne også vil kontrollere at parkeringsreglerne bliver overholdt. 

De nye parkeringsvagter er ansat i Parkeringskontrol Nord, som er en del af Aalborg Kommune, som Slagelse Kommune har indgået aftale med.

-Vi kommer ikke til at tjene penge på parkeringsafgifter. Kun at vi får finansieret udgiften til parkeringsvagterne. Formålet er, at få flere til at overholde parkeringsreglerne, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads de steder, som er udfordret. 

De første par uger vil p-vagerne holde bødeblokken i lommen og i stedet efterlade en påmindelse om, at overholde parkeringsreglerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.