41-årig mand sigtet i sag om hestemishandling

Arkivfoto: Merete Ruud Hansen.

Tirsdag eftermiddag blev en 41-årig mand fra Holbæk anholdt i Holbæk by og sigtet for mishandling af en hest på en rideskole i Holbæk.

Mishandlingen fandt sted natten til tirsdag den 24. august.

Tirsdag havde politiet udsendt et opdateret signalement af den mistænkte hestemishandler, og på den baggrund havde flere borgere set en mand, som passede på signalementet i den centrale del af Holbæk.

Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag. Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.