25. april 2024

Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk

I løbet af det seneste døgn har Hovedstadens Beredskab forgæves rykket ud til 16 fejlalarmer - også kaldet blinde alarmer.
Arkivfoto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

I løbet af det seneste døgn har Hovedstadens Beredskab forgæves rykket ud til 16 fejlalarmer – også kaldet blinde alarmer.

Det viser et kig i beredskabets døgnrapport, der omfatter perioden fra lørdag d. 17. juli kl. 08.00 til søndag d. 18.juli kl. 8.00.

Den første kom kl. 08.07 fra en adresse på Stamholmen. Det viste sig, at en detektor var aktiveret uden nogen påviselig grund. Faktisk var der otte blinde alarmer af samme slags.

Ved tre blinde alarmer var detektoren aktiveret på grund af damp eller os fra f.eks. bad eller madlavnign.

Støv fra håndværkere var i tre andre tilfælde årsag til blinde alarmer.

Og så var der en blind alarm, hvor det viste sig, at anmelderens antagelse om, at der var brand viste sig ikke at være korrekt og en hvor alarmtryk var blevet aktiveret ved en fejl.

Selvom der altså ikke er nogen fare på færde ved blinde alarmer, så er de alligevel uønskede og kan i værste fald medføre, at brandvæsenet bliver sinket i at nå frem til en ulykke eller brand, hvor der virkelig er brug for hjælp.

Ifølge Hovedstadens Beredskab sker cirka en tredjedel af brand- og redningsberedskabets årlige udrykninger til blinde alarmer fra automatiske brandalarmanlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.