29. marts 2024

Arkivfoto: Pixabay.com.

(Øresund Avis – Malmø: ) En 28-årig mand fra Malmø er i dag blevet idømt seks års fængsel for flere grove seksuelle overgreb mod børn på internettet.

Manden er bl.a. dømt for tre tilfælde af voldtægt mod børn, seks tilfælde af grove seksuelle overgreb, samt for børnepornografi. Manden er desuden dømt til at betale erstatning til ni børn.

-Den 28-årige har søgt kontakt med pigerne på forskellige spilsider og sociale medier hvor der både er børn og voksne. Han har på forskellige måder formået at få den til at posere for sig og siden tvunget dem til yderligere seksuelle handlinger, blandt andet ved at true med at spide materialet til andre, fortæller Viveka Smidvall der er chef for sektionen for kriminalitet i nære ralationer i politiområde Malmø.

Efterforskerne har gennemgået et stort materiale, da mandens har opereret i længere tid. I et tilfælde havde manden kontakt med sit offer i over to år, hvilket man har kunne dokumentere med hjælp fra chatlogs og andet materiale, som er fremkommet ved at undersøge computere.

Der er brugt meget tid på at identificere mandens ofrer, da ikke alle havde anmeldt det de har været udsat for. Netop det udtalte forsker i psykologi ved Gøteborgs Universitet, Malin Joleby, sig om i retten. Jolesby forskning viser, at sexualforbrydelser begået på internettet er ligeså skadelige, og i visse tilfælde mere skadelige, sammenlignet med sexualforbrydelser begået i den virkelige verden.

-I sin forskning peger hun på tre særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med misbrug på internettet. Den første er, at offeret kan føle øget skyld og skam ved at have spillet en aktiv rolle i begivenheden. Det andet er, at misbruget er dokumenteret, for eksempel på film, hvilket kan få børn til at føle alvorlig angst og bekymre sig for, at materialet kan sprede sig yderligere. Det tredje er, at du konstant er kontaktbar med gerningsmanden, og at du aldrig får en pause fra ham, siger Viveka Smidvall.

Dagens dom var en deldom og efterforskningen, der indtil nu har stået på i halvandet år, fortsætter, da der er flere ofrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.